Ataşehir’de Apseli Diş Çekimi Hastanesi

Ağız içerisinde diş köklerinde ve diş etlerinde oluşabilen iltihaplar diş apsesi olarak adlandırılmaktadır, Genellikle hastalar tarafından yoğun şekilde yaşanan ağrı nedeniyle diş çekiminin yapılması talep edilmektedir. Kliniğimiz bünyesinde hekimlerimiz tarafından Ataşehir’de Apseli Diş Çekimi Hastanesi eğer çok kronik bir durum oluşmuş ise tercih edilebilen bir yöntemdir. Genellikle apseli diş durumunda antibiyotik tedavisi uygulanarak enfeksiyonun kurutulması ve daha sonrasında temizlik yapılarak dişin mümkünse çekilmesi gerekebilir. Eğer apse durumu bir süreklilik haline geçmişse ve defalarca tekrarlanmış ise hiç antibiyotik tedavisi uygulanmadan apseli dişte direkt olarak çekim işlemi yapılabilir. Bu noktada diş çekimi tamamen tedavi uygulayan hekimin seçimine bağlı olacak şekilde planlanmakta ve yapılmaktadır.

Apseli Diş Çekimi Sonrası Neler Oluşur?

Eğer akut bir şekilde ilerlemiş diş apsesi bulunuyorsa bu gibi bir noktada Ataşehir’de Apseli Diş Çekimi Hastanesinde yapılması ile birlikte enfeksiyon kan ile karışarak daha büyük rahatsızlıklara sebep olabilir. Fakat kana karışma durumu her seferinde görülen bir durum değildir. Farklı şekilde ilerlemeyen ama sürekli olarak görülen diş apselerinde dişin çekimi yapılarak sorunun ortadan kaldırılması sağlanabilir. Çekim işlemi sonrasında antibiyotik kullanması kimi zaman gerekebilir kimi hekimler tarafından tercih edilmeyen bir durum olabilir. Aslında apseli dişler için çekim işlemi yapılırken en önemli nokta kolay bir şekilde uyuşmanın sağlanamamasıdır. Bu nedenle yapılan diş çekimi çok ağrılı ve zor bir süreç olarak görülebilir.

ataşehir’de apseli diş çekimi hastanesi

Genel Kapsamda Apseli Diş Çekimi Neden Yapılmaz?

Merkezimiz bünyesinde çoğu hekim tarafından hastalarımız için Ataşehir’de Apseli Diş Çekimi Hastanesine gelerek yapılırken çok geniş bir şekilde inceleme yapılarak karar verilmektedir. Çünkü akut ve ilerlemiş bir şekilde bulunan apseli diş, tam olarak uyuşturulmadan yapılan çekim sonrasında enfeksiyon kan ile vücudun karışabilir. Bu gibi birisi ile karşılaşmak yerine öncelikle antibiyotik tedavisi ve iltihap temizliği yapıldıktan sonra gereken durumda tekrardan diş çekim işlemi tercih edilebilir. Yani bu noktada en büyük önlem olarak enfeksiyonun kana geçiş işleminin engellenmesi bulunmaktadır. Kimi zaman diş çekme işlemi zorunlu olduğundan hekimler tarafından çekimi yapılırken antibiyotik verilerek destekleme oluşturulabilir.

Sosyal Medyalarımız