Ortodonti Nedir? Diş hekimliği, insan sağlığının en önemli hizmetlerini sağlayan bir tıp dalı olurken, bu tıp dalı içerisinde de birçok farklı alan bulunmaktadır. Bu alanlardan birini oluşturan ortodonti ise dişlerdeki çapraşık ve uyumsuz durumları, bu durumların çene ile bağlantısını ve tedavi yöntemlerini inceleyen, önlemler oluşturan ve tedaviler oluşturan bir bölümdür. Genellikle kalıtsal bir şekilde ortaya çıkabilen alt çenenin önde ve geride olması gibi durumlarda uygulanan tedavi yöntemleri ile birlikte çene iskeletindeki bozukluklar gereken durumlarda cerrahi destekler ile birlikte de giderilebilir. Yaş sınırı bulunmayan bu tedavi yöntemlerinde genellikle kullanılan ana yöntemlerinden birisi diş teli olmaktadır. Diş uzman hekimlerimizin en doğru çözümleri sağladığı tedavi yöntemlerinden biridir. Ortodonti Nedir?
Ortodonti Tedavileri Ne Kadar Sürmektedir?
Ortodonti Nedir? Polikliniğimiz bünyesinde hizmet vermekte olan hekimler tarafından ortodonti tedavileri uygulanırken, genellikle hastanın hangi süreyle bu tedaviyi alacağı da belirlenmektedir. Hassas bir şekilde uygulanan bu tedaviler sayesinde hastalarımız estetik bir görüntüye kavuşurken, aynı zamanda nefes alma, beslenme ve konuşma gibi etkinliklerde de daha rahat bir çene kullanımı ve diş kullanımı sağlayabilmektedir. Özellikle diş teli tedavisinde braket kullanımı ile birlikte modern görünümlü bir tedavi uygulanabilmektedir. Bu tedaviler genel hasta durumuna göre ortalama 1,5 yıl olmakla birlikte bazı hastalar için hızlı sonuç sağlanarak 1 yıl, bazı hastalar için ise daha uzun süreli tedavi oluşturularak 3 yıl gibi bir süreye çıkabilmektedir.
Farklı Ortodonti Tedavi Yöntemleri
Ortodonti Nedir? Merkezimiz bünyesinde hizmet vermekte olan hekimler tarafından uygulanan ortodonti tedavilerinin arasında genellikle birçok hastanın sıkıntı yaşadığı diş çarpıklığı ve çene problemleri ile ilgili olarak diş teli tedavisi kullanılmaktadır. Fakat gereken durumlarda sadece tel tedavisi ile giderilemeyecek rahatsızlıkların cerrahi yöntemler de ek olarak kullanılabilmekte. Lazer ile tedavi yönteminde diş dokularına düşük dozlu lazer enerjisi verilmesi ile birlikte diş hareketinin hızlanması sağlanarak, diş sıkma gibi problemlerin giderilmesi sağlanabilmektedir. Tüm bu tedaviler, hastaların sosyal yaşantısının etkilemeyen ve gündelik iş hayatları ya da ev hayatlarına rahatlıkla devam etmesini sağlayan bir sistem oluşturmaktadır.