Diş Eti Hastalıkları Belirtisi
Diş etlerinde yaşanan iltihaplanma başta olmak üzere her türlü rahatsızlık diş eti hastalığı olarak bilinmektedir. Sadece diş etini etkilemenin ötesine geçerek diş etlerinin üzerinde yer aldığı kemiklerinde olumsuz yönde etkilenmesine sebep olan bu tür hastalıklarda iltihaplanma ilk aşama olarak görülmekte ve bunu çok daha ciddi periyodontolojik bulgular izlemektedir. Diş eti hastalıkları ile karşılaşılıp karşılaşılmadığını anlamak için çok basit bir şekilde diş eti hastalıkları belirtisi kişide bulunuyor mu buna bakılmaktadır. Kanayan, şişmiş diş etleri, sallanan dişler, ağız kokusu, hassasiyeti artmış dişler diş eti hastalıklarının belirtisi olabilmektedir.
Diş Eti Hastalıkları Belirtisi Neden Ortaya Çıkar?
Diş eti hastalıklarının ortaya çıkmasındaki temel sebep ağız içinde bulunan bakteriler olmaktadır. Renksiz bir biçimde dişlerin üzerinde yer alan bakteri plağı diş eti hastalıkları belirtisi olarak kendini gösterebilmektedir. Özellikle ilerleyen durumlarda dişlerde bulunan plaklar zaman içinde diş taşı ya da tartar adı verilen yapıya dönüşerek çözülmesi daha zor bir problem halini almaktadır. Diş taşlarının oluştuğu durumlarda dişlerin fırçalanma ya da diğer bireysel yöntemlerle temizlenmesi mümkün olmadığı için mutlaka polikliniğimize gelerek profesyonel uzman tedavilerinden yararlanmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra bizler hastalarımızda bulunan problemlerin ne derece ileri boyutlara gittiğinin tespitini yaparak buna en uygun tedavi yöntemleri ile sizlere ağız ve diş sağlığınızı tekrar kazanmanızda yardımcı oluyoruz.
Diş Eti Hastalıkları Belirtisi Nasıl Ortadan Kaldırılır?
Diş eti hastalıklarının yaşanması dişlerin ciddi oranda zarar görmesine sebep olabilecek pek çok farklı etkenle ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple pek çok kişi diş eti hastalıkları belirtisi görmemek için nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda bilgilenmek istiyor. Bu aşamada öncelikle doğru bir fırçalama tekniği ile dişlerin her fırçalamada özenli şekilde temizlendiğinden emin olmak gerekmektedir. Burada özellikle diş ipi ve ağız çalkalama sularının kullanımı ile en detaylı diş temizliğinin yapıldığından emin olunabilir. Bunun sonrasında diş plaklarının azalması söz konusu olacağı için diş eti hastalıklarının ortaya çıkması da mümkün olmayacaktır. Poliklinik olarak ağız ve diş sağlığınızı korumanız için tüm bu uyarıları sizlere yapıyoruz.