20'lik Diş Çekimi

 

20’lik diş çekimi için birden farklı yöntem diş çekim yöntemi vardır.

20’lik Dişler Hangi Durumlarda Çekilmeli?

20likdis 2

20 lik dişler temelde 6 nedene bağlı olarak çekilir. 20 yaş dişleri aşağıdaki durumlara bağlı olarak çekilebilir;

ikon

Kist oluşumu; 20 yaş dişlerde kist varsa, 20 yaş dişleri çekilir.

ikon

Çürük; eğer 20 yaş dişleri besin artıklarının iyi temizlenmemesi nedeniyle çürümek söz konusuysa diğer dişlerin sağlığını da olumsuz etkilememesi için 20 yaş dişi çekilir.

ikon

Dişeti apsesi (perikoronitis); eğer çürük yumuşak dokuda da görülürse apse meydana gelir. Bu apse çenenin açılıp kapanmasını güçleştirir. 20 yaş dişin apse yapması durumunda 2o’lik diş çekilir.

ikon

Basınç ağrısı; 20 yaş dişleri çıkarken diğer dişlere baskı uygular. 20 yaş dişi diğer dişlere baskı yaptığında ağrı ve acı meydana gelir. 20 yaş dişi diğer dişlere baskı yaparken diğer dişlerin yüzeylerini aşındırabilir. Bu gibi durumlarda 20 yaş dişleri çekilir.

ikon

Ortodontik amaçlı; 20 yaş dişleri çıkmadan önce ortodonti tedavisi gören hastaların, 20 yaş dişlerin çıkmasıyla diğer dişlerin diziliminin bozulmaması açısından 20 lik dişler çekilir. Aynı zamanda ortodonti tedavisi görmüş hastaların çenesinde 20 yaş dişlerine yer yoksa 20 yaş dişleri çıktığında ya da gömülü haldeyken çekilir.

Sizi ve gülüşünüzü önemsiyoruz…

Aşağıdaki gibi sorunlara sahipseniz, muhtemelen yirmilik dişinizin çekilmesi gerekmektedir.

ikon

Aşırı ağrı hissetme

ikon

Enfeksiyon veya diş eti hastalıkları

ikon

Yirmilik dişin arkasına yiyecek ve artıkların sıkışması

ikon

Ağız bütünü için uygulanacak ortodontik tedaviler sebebiyle 20’lik dişlerin çekilmesi gerekebilir.

ikon

20’lik dişte apse veya kist oluşumu

ikon

Bir kısmı çıkmış yirmilik dişte çürükler oluşması

ikon

Yirmilik dişin çevresindeki dişte veya kemikte hasar meydana gelmesi

formm 1 scaled

Bizimle İletişime Geçin

Neden Biz?

nedenbiz 115

İnsan Merkezli Yaklaşım

Erişilebilirlik, süreklilik ve hasta odaklı yaklaşım, başarılı bir tedavi sürecinin temelidir.

nedenbiz 114

Uzman Ekip

Uygulamalar ustalaşmış düzeyde, bilimsel niteliği olan bakış açısıyla planlanmaktadır.

nedenbiz 116

Özel Tasarım

Tıp, teknoloji ve sanatın harmanlanmasıyla idealimiz, doğal gülüşünüzü yeniden kazandırmaktır.

nedenbiz turkce
gencler

20’lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

20’lik dişlerinin çekilmesi için birden farklı yöntem diş çekim yöntemi vardır. Bu diş çekim yöntemlerinden hangisinin tercih edileceğine karar verebilmek için 20’lik dişlerin sağlık durumuna ve bu dişlerin çene kemiğine gömülü olup olmadığına göre farklı olabilir. Eğer 20’lik dişler, diş etine, diş köklerine ve diş kemiğine gömülü durumdaysa, dişin tek parça halinde çekilmesi söz konusu olamaz. Dişin gömülü olması durumlarında diş hekimi cerrahi yöntem ile dişi belli parçalara bölerek dişi gömülü yerden çıkarır.

Bazı kişiler 20 ‘lik dişlerinin ağrısını çok fazla hisseder. Hastanın 20 yaş diş ağrısı çekmesi durumunda 20’lik dişler çene kemiğine gömülüdür. 20 yaş dişi çekmek için diğer çekim yöntemi diş etini keserek 20 yaş dişini çıkarmaktır. Burada diş hekimin dikkat ettiği nokta 20 yaş dişinin diş kemiğine gömülü olmaması durumudur. Diş eti kesildikten sonra diş kolayca bulunduğu yerden çıkarılır.

gencler

Sizi ve gülüşünüzü önemsiyoruz…

Öncesi & Sonrası

Sıkça Sorulan Sorular

20’lik dişlerin çekilmesi mutlaka gerekli midir?

Hayır değildir. Eğer yirmi yaş dişleri çapraz yönde çıkmıyorsa ve ağızda yirmi yaş dişi için yer varsa bu dişin çekilmesine gerek yoktur.

20 yaş diş çekiminin ardından neler yapmak gerekir?

İlk 24 saat duş alınmamalıdır. İki saat boyunca hiçbir şey yiyip içilmemelidir ve tükürülmemelidir. Özellikle 24 saat sonrasına kadar (çekim yarası iyileşene kadar olması önerilir) kesinlikle sigara ve alkol tüketilmemelidir. Çok sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı, çekim bölgesi temiz tutulmalıdır.

Sinüs ogmentasyonu nedir?

Üst çenede implant yerleştirmek için yetersiz kemik desteği olan vakalarda halk arasında kemik ekimi olarak geçen bir işlemdir.

Sinüs ogmentasyonu sonrası nelere dikkat etmeliyim?

Hasta basınç almamalı, uçağa binmemeli, dalış yapmamalı, üst solunum yolları enfeksiyonuna yakalanmamalı, şiddetli burun temizlemekten kaçınılmalı ve buruna herhangi bir sıvı çekmemelidir.

form 1

Bizimle İletişime Geçin