fbpx

Diş Çekimi

 

Diş Çekimi Kurumumuzun sunmuş olduğu modern hizmetler arasında
genellikle tedavisi mümkün olmayan dişlerde uygulanmaktadır.

Diş Çekimi

DISCEKIMI 2

Diş Çekimi Kurumumuzun sunmuş olduğu modern hizmetler arasında yer yer alan diş çekimi genellikle tedavisi mümkün olmayan dişlerde uygulanmaktadır. Diş kökünde veya kemik patolojilerinde tümör kist gibi durumlar olduğunda diş çekimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca implant tedavilerinden önce de mutlaka diş çekimi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Diş çekimi işleminde dişin soket denilen yuvadan uzaklaştırılması gerekmektedir.

Böylece basit diş çekimi dediğimiz lokal anestezi ile gün içerisinde bize müracaat eden bütün hastalara yardımcı olabilmekteyiz. Ancak daha ciddi durumlarda cerrahi çekim dediğimiz uygulama devreye girmektedir. Genellikle ağız içinin küçük olduğu durumlarda veya dişin çeşitli şekillerde kırılıp diş etine gömüldüğü durumlarda cerrahi çekim gerekmektedir. Bu gibi durumlarda lokal anestezi ile çekim yapmak oldukça güçtür.

Bu sebeple kurumumuzda bulunan tecrübeli hekimler cerrahi çekim için genel anestezi uygulamalarına müracaat edebilmektedir. Fakat bazı durumlarda yine lokal anestezi ile cerrahi çekim de sağlıklı bir şekilde yerine getirilmektedir.

Sizi ve gülüşünüzü önemsiyoruz…

Apseli Diş Çekimi

Hangi Durumlarda Diş Çekimi Yapılır?

ikon

Diş etinde meydana gelen iltihap sebebiyle diş sallanıyorsa diş çekimi yöntemine başvurulabilir.

ikon

Yirmilik dişlerde olduğu gibi ete gömülü büyüyemeyen dişlerde de genellikle diş çekimine gidilir.

ikon

Çocuklarda süt dişleri zamanında düşmezse alttan gelen dişin daha rahat çıkabilmesi için diş çekimi yapılmaktadır.

ikon

Kanal tedavisi işleminden sonra rahatlama meydana gelmemişse ve diş kurtarılamamışsa yine diş çekimi işlemi yapılır.

ikon

Ortodontik tedavinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı durumlarda diş çekimi uygulamasına başvurulabilir.

ikon

Eğer çürük çok ileri düzeylere varmışsa dolgu veya dişin diğer metotlarla kurtarılma imkânı yoksa diş çekimi yapılmaktadır.

ikon

Çarpma düşme veya çeşitli şekillerde darbe alma neticesinde dişlerde kırılmalar oluşmuşsa diş çekimi gerçekleştirilebilmektedir.

formm 1 scaled

Bizimle İletişime Geçin

Neden Biz?

nedenbiz 115

İnsan Merkezli Yaklaşım

Erişilebilirlik, süreklilik ve hasta odaklı yaklaşım, başarılı bir tedavi sürecinin temelidir.

nedenbiz 114

Uzman Ekip

Uygulamalar ustalaşmış düzeyde, bilimsel niteliği olan bakış açısıyla planlanmaktadır.

nedenbiz 116

Özel Tasarım

Tıp, teknoloji ve sanatın harmanlanmasıyla idealimiz, doğal gülüşünüzü yeniden kazandırmaktır.

nedenbiz turkce
20lik dis cekimi nasil

Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş çekimi sonrası 2 saat kadar bir şey yenmemeli soğuk ve sıcak içecekler tüketilmemelidir. Genellikle 2 saatten sonra da 24 saat boyunca ılık içecekler veya yiyecekler tercih edilmelidir. Diş çekimi yapılan bölgeye dil teması veya parmak teması yapılmamalıdır. Rahatlatıcı ağrı kesiciler alınmalı 24 saat sonra da kanama veya ağrı devam ederse tekrardan kuruma müracaat edilmelidir. Dişçi koltuklarındaki tedavilerin sonuçsuz kaldığı durumlarda uygulanması zorunlu olan yöntem hastaların en çok korktuğu diş çekim operasyonlarıdır. Diş çekim operasyonları uzman diş hekimleri ve çene cerrahları tarafından gerçekleştirilmesi gereken işlemlerdir. Diş çekimi gerektiren operasyonlar dişin ve ağız yapısının o anki durumuna göre farklı sürelerde ve farklı yöntemler gerektirebilir.

Basit diş çekimi operasyonları denilen durumlarda hastaya lokal anestezi uygulanarak çenenin o bölgesinin uyuşması sağlanır ve sonrasında diş kemikte bulunan soket adı verilen yuvasından çeşitli cerrahi araçlar kullanılarak çıkarılır. Bununla beraber diş çekimi için gerekebilecek cerrahi operasyon durumları da oluşabilmektedir. Çekim gerektiren durumlarda özellikle diş çekiminden sonra yapılması gerekenler hastaların özen ve dikkat göstermesi gereken durumlardır.

20lik dis cekimi nasil

Sizi ve gülüşünüzü önemsiyoruz…

Basit Operasyonlarda Diş Çekiminden Sonra Yapılacaklar

Tecrübeli diş hekimlerimizin hastalar üzerinde mecbur kalındığında uygulamış oldukları diş çekim işlemleri hijyenik polikliniklerimizde işinde uzman hekimlerimizin güvencesinde hastalarımız için müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir tutumla uygulanmaktadır. Hekiminiz tarafından ayrı bir uyarı yapılmadığı takdirde basit diş çekim operasyonlarında diş çekiminden sonra dikkatli olunması gerekenler şunlardır;

ikon

Devam eden zamanda alkol ve sigara kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

ikon

Hekimin tavsiyeleri aynen uygulanmalı ve eğer verdiyse ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

ikon

Diş çekimini takip eden 24 saat boyunca sert cisimleri çiğnemekten ve pipet ile bir şeyler içmekten kaçınılmalıdır.

ikon

Operasyondan sonra hekiminizin koymuş olduğu steril gazlı bez tamponunun yerini değiştirmeden en az yarım saat yara üzerine bastırılması gerekir.

Cerrahi Operasyonlarda Diş Çekiminden Sonra Yapılması Gerekenler

Diş çekim operasyonları birçok farklı durumdaki diş için gerekli olabilir. Basit diş çekimlerinin yanı sıra kemik üzerinde cerrahi operasyon gerektirecek uzun süreli diş çekim işlemleri de diş hekimlerinin uyguladığı yöntemler arasındadır. Cerrahi operasyonlarda lokal anestezi uygulanabileceği gibi genel anestezinin de uygulanması gereken durumlar olmaktadır. Bu operasyonlarda hekimlerimizin tecrübeli ve işinin ehli olması hastalarımız için güven kaynağı olmaktadır. Cerrahi diş çekim operasyonlarında hastaların dikkat etmesi gereken diş çekiminden sonra yapılması gerekenler hekimlerimiz tarafından hastalarımıza iletilmektedir. Bunlar başlıca;

ikon

Hekimlerimizin vermiş olduğu ilaçları kullanmak.

ikon

Bunların dışında basit operasyonlarda takip edilen süreci uygulamaktır.

ikon

Ağız içinde oluşacak yaraların dil ve başka bir şekilde kurcalanmaması.

Sizi ve gülüşünüzü önemsiyoruz…

Öncesi & Sonrası

form 1

Bizimle İletişime Geçin